Glutén- és cukormentes répatorta

Glutén- és cukormentes répatorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tortához:

  • 135 g kókuszliszt
  • 4 teáskanál fahéj
  • 1 csomag Dr. Oetker sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt szerencsendió
  • 9 db tojás
  • 175 g eritritol
  • 125 g Danone krémes natúr joghurt
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 390 g sárgarépa (lereszelve)
  • 85 g apróra vágott pekándió
  • 25 g cukor nélküli kókusz chips

a krémhez:

  • 340 g light mascarpone
  • 185 g Danone krémes natúr joghurt
  • 3 teáskanál vanília aroma
  • 290 g eritritol (porrá őrölve)

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, az oldalukat pedig vajjal kikenjük. Egy tálban összekeverjük a kókuszlisztet, a fahéjat, a sütőport, a sót és a szerecsendiót.

Egy robotgép segítségével kikeverjük a tojásokat az édesítővel, majd hozzáadjuk a joghurtot és a vanília aromát. Alaposan összekeverjük, majd kézzel két részletben hozzáforgatjuk a kókuszlisztet is. Csak a legvégén adjuk hozzá a sárgarépát, a pekándiót és a kókusz chips-et. Jól összeforgatjuk.

A tésztát 30 percig hagyjuk pihenni, hogy a kókuszliszt magába tudja szívni a nedvességet. A tésztának szép vastagnak kell lennie. A tésztát egyenletesen elosztjuk a tortaformákban, majd kb. 35-40 percig sütjük. Hideg helyen hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek a tortalapok.

Egy robotgép segítségével selymes állagúra keverjük a joghurtot és a mascarponét, majd hozzákeverjük a vaníliát is. A gépet alacsony fokozatra kapcsoljuk és fokozatosan hozzákeverjük az édesítőt. Amikor jól elvegyült, magas fokozatra kapcsolunk és hagyjuk, hogy a gép 5 percig így keverje. Az egyik kihűlt tortalapot egy állványra helyezzük, majd vastagon megkenjük a krémmel. Ezután ráhelyezzük a másik tortalapot is, és a maradék krémmel szépen egyenletesen bevonjuk.

A tetejét kókusz chips-szel és pekándióval díszítjük, majd egy éjszakát a hűtőbe tesszük pihenni.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk