Gigászi csokitorta Anna konyhájából

Gigászi csokitorta Anna konyhájából
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 12 db tojás
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csipet só
  • a krémhez:
  • 600 g mascarpone
  • 500 g Nutella
  • a tetejére és oldalára:
  • 500 g tortabevonó tej- vagy étcsokoládé
  • 12 db tojás
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csipet
  • 600 g mascarpone
  • 500 g Nutella
  • 500 g tortabevonó tej- vagy étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a kristály- és vaníliás cukrot. Kézi mixerrel összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport is. Finoman összekeverjük, addig amíg a száraz liszt el nem tűnik.

A tojásfehérjéhez egy csipet sót adjunk, majd kemény habbá verjük. Ha elkészült a hab, hozzáadjuk a tojássárgájás keverékhez és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze a hab. Utána beletesszük a kakaóport is.

A masszát sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

A megsült tésztát kivesszük és hűlni hagyjuk.

A krémhez a mascarponét kézi mixerrel elkeverjük, ezután hozzáadjuk a nutellát és összekeverjük.

A kihűlt piskótát tetszőleges méretű lapokra vágjuk és betöltjük krémmel. Bevonjuk a megolvasztott csokoládéval, és tetszés szerint díszítjük. Ha kész, betesszük a hűtőbe dermedni.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti