Gesztenyével töltött pulykatekercs áfonyaszósszal

Gesztenyével töltött pulykatekercs áfonyaszósszal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 5 dkg vaj
  • 1 pohár erőleves
  • 1 pohár vörösbor
  • 2 alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • bors

A töltelékhez:

  • 30 dkg előfőzött gesztenye
  • 15 dkg bacon
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 1 szikkadt zsemle
  • 2 szál kakukkfű
  • őrölt szerecsendió

A körethez:

  • 3 szál sárgarépa
  • 4 szem burgonya
  • 1 brokkoli
  • 6 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt szerecsendió

A mártáshoz:

  • 20 dkg aszalt vörös áfonya
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 citrom
  • 1 narancs
  • 1 kk. őrölt gyömbér

Elkészítés:

Pulykamellet szétterítem, szalonnával tűzdelem, sózom, borsozom.A töltelékhez az áttört gesztenyét, tejben áztatott, de kifacsart zsemlével, tojással, aprózott baconnel keverem és ízesítem sóval, borssal, aprózott kaukkfűvel, darált szerecsendióval.Összegyúrom, tejjel lazíthatom esetleg.Ezt terítem a pulykamellre, feltekerem, baconbe göngyölöm, megtűzöm vagy kötözöm.Tepsibe rakom, mellé hagymát, almát, fokhagymát rakok.Aláöntöm az erőlevest, lefedem és puhára sütöm 180 fokon kb. 40 perc alatt.Leveszem a fóliát és még 10 percig pirítom.

A körethez pucolt sárgarépát, brokkolit, burgonyát kockázok.Felrakom főni a krumpli felé és a répát, külön pedig a maradék krumplit és a brokkolit.Miután megfőttek krumplipürét készítek belőle a szokásos módon.

A mártáshoz az áfonyát borral felöntöm.Hozzárakok barnacukrot, kis sót, fél citrom és fél narancs reszelt héját, gyömbért és nagy lángon főzöm 20-25 percig, utána tejszínnel felöntöm és, ha sűrű kinyomott narancslével higítom.

Neked ajánljuk