Gesztenyével, aszalt szilvával töltött csirke

Gesztenyével, aszalt szilvával töltött csirke
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db csirkemell
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 2 dl vörös bor
  • 4 db csirkemell
  • bors
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 2 dl vörös bor

Elkészítés:

Az aszalt szilvát vörös borba áztatjuk. A csirkemell darabokat félbe vágjuk és kiklopfoljuk, besózzuk, borssal megszórjuk.

A gesztenyét 4 részre osztjuk, a negyedét a csirkemell egyik felére tesszük, kirakjuk aszalt szilvával, majd összegöngyöljük, alufóliába tesszük, és a végeit jól megtekerjük, jól lezárjuk.

Hőálló tálba tesszük, egy kis olajat és másfél dl vizet öntünk az aljára, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. A fóliából kivesszük, a saját levével megöntözzük kétszer-háromszor és pirosra sütjük.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!