Gesztenyetorta különleges alkalmakra

Gesztenyetorta különleges alkalmakra

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tortaalaphoz:

  • 6 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 6 ek. porcukor
  • 6 ek. liszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 2 ek. kakaópor

A tekercshez:

  • 3 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 9 dkg cukor
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek. hideg víz

A krémhez:

  • 75 dkg gesztenyemassza
  • 40 dkg margarin
  • 35 dkg porcukor
  • 7 dl tej
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 ek. rum

A tetejére:

  • 6 dl habtejszín
  • 4 ek. cukor
  • 1 tasak habfixáló

Elkészítés:

A tojássárgát cukorral kikeverem, robotgéppel. Olvasztott vajat csurgatok bele és tovább keverem. Sütőporos lisztet összekeverek kakaóval és a hamadát az előző krémhez adom. Felvert tojásfehérje harmadát is a masszához forgatom. A megmaradt lisztet és tojáshabot még hasonló módon hozzáadom 2 részletben. A masszát kapcsos tortaformába simítom és közepes lángon, nagyjából 20 percen át sütöm, készre.

A tekercs alapanyagaiból piskótát sütök tepsiben, majd ha kész, akkor konyharuhában feltekerem.

A krémhez a pudingport, tejben, 10 dkg porcukorral megfőzöm, aztán hagyom kihűlni. A puha margarint kikeverem a megmaradt porcukorral. A gesztenyemaszát átpasszírozom és hozzáadom a krémhez a margarinnal együtt és rummal locsolom. A 2/3 részét rákenem a tésztára.

A tejszínt felverem, hogy először a habfixálót, majd a cukrot adagolom hozzá és a krémre simítom.

A többi krémmel a piskótatekercset töltöm, felszeletelem és díszítem vele a torta oldalát.

Neked ajánljuk