Gesztenyeszelet

Gesztenyeszelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 2 ek. liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek. liszt

A gesztenyetölteléhez:

  • 25 dg gesztenyemassza
  • 10 dkg darált keksz
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 0,5 dl feketekávé
  • 1 ek. baracklekvár

Elkészítés:

A tésztához kikeverem a tojássárgát, cukrot, majd összedolgozom kakaós-szódabikarbónás liszttel és felvert fehérjehabot forgatok bele.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítva készre sütöm.

A krémhez felfőzöm a tejet pudingporral, liszttel és kihűlve összevegyítem a cukros margarinnal.

A gesztenyemasszát, darált kekszet, vaníliás cukrot, lekvárt, kávét dolgozok el, majdrúddá sodrom.

A tésztát meghajtom csepp alakúra, megtöltöm a krémmel és közepébe nyomom a gesztenyerudat.

Felszeletelve tálalom.

Hasonló receptek