Gesztenyés vadragu krokettal

Gesztenyés vadragu krokettal

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg szarvasapróhús
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 10 szem borókabogyó
  • 15 dkg tisztított gesztenye
  • 10 dkg fagyasztott szeder

a kroketthez:

  • 80 dkg burgonya
  • 2 tojás + 2 tojássárgája
  • 1 csipet szerecsendió
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

Igazi őszi finomság, amit az egész család szeretni fog. Nagyszerűen vegyül benne az édes és a sós íz, biztosan mind elfogy.

A húst megmossuk és leszárítjuk, majd 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.

Nagyobb lábasban kiolvasztjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát, megfuttatjuk, majd beletesszük a húst. Kevergetve addig pirítjuk, amíg pörzsanyag képződik, majd megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és az összezúzott borókabogyót. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és 50 percig pároljuk, ha kell, pótoljuk a vizet.

Amikor már majdnem puha a hús, beletesszük a gesztenyéket, és ismét letakarva, puhulásig pároljuk. Amikor kellően megpuhult, rászórjuk a szedret, és 1-2 perc alatt összerottyantjuk. Burgonyakrokettel tálaljuk.

Burgonyakrokett: a burgonyát héjában puhára főzzük, még melegen meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Az elkészült masszából kis rudakat formázunk, és a lisztbe, az egy csipet sóval felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk, végül bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, és addig süssük, amíg aranybarnák lesznek. Szalvétára szedjük, lecsepegtetjük, és azonnal tálaljuk.

A krokett önálló fogás is lehet, ilyenkor nyomhatunk a krokettbe egy-egy szem magozott olajbogyót is. Mártást mindenképp adjunk hozzá.

Neked ajánljuk