Gesztenyés truffle szelet

Gesztenyés truffle szelet

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

10 szelethez:

  • 50 dkg főtt egész gesztenye
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg 70%-os csokoládé
  • 3 evőkanál tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 evőkanál konyak

a bevonáshoz:

  • 10 dkg 70%-os csokoládé
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Ha valami újat kóstolnál, itt keresd!

A gesztenyéből 40 dkg-ot a barna cukorral konyhai aprítógéppel finomra aprítjuk. A többi gesztenyét két-három darabra vágjuk. Frissen tartó fóliával kibélelünk egy hosszúkás, szögletes formát.

Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét a tejjel, majd hozzáadjuk vajat, a vaníliát és a konyakot, végül a gesztenyés keveréket. Homogénre keverjük a gép segítségével. A masszát a formába öntjük, beleszórjuk, belenyomkodjuk a feldarabolt gesztenyeszemeket, elsimítjuk, fóliával letakarjuk, és 24 órára hűtőbe tesszük.

Másnap lehúzzuk a megdermedt krém tetejéről a fóliát, óvatosan tálra borítjuk, eltávolítjuk a fóliát.

A bevonáshoz a maradék csokoládét, a vajat és a tejet gőz felett megolvasztjuk, simára keverjük, majd bevonjuk vele a desszertet, és 12 órát pihentetjük a hűtőben tálalás előtt.

Szeletekre vágjuk, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Neked ajánljuk