Gesztenyés trüffel szelet

Gesztenyés trüffel szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg csokoládé (70%-os)
  • 10 dkg vaj (laktózmentes)
  • 0,5 dl tej (laktózmentes)
  • 2-3 evőkanál rum
  • a csokoládémázhoz:
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 1 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 1 teáskanál vaj
  • (a forma 24x9x7 cm-es)
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg csokoládé (70%-os)
  • 10 dkg vaj (laktózmentes)
  • 0,5 dl tej (laktózmentes)
  • 2-3 evőkanál rum
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 1 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 1 teáskanál vaj

Elkészítés:

A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk (vagy villával alaposan összetörjük), hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel simára keverjük.

A csokoládéhoz hozzáadjuk a tejet, és gőzfürdő fölött kevergetve felolvasztjuk, majd levesszük, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és simára keverjük. Ezután a gesztenyés keverékhez csorgatjuk, majd robotgéppel simára keverjük.

A formát folpackkal kibéleljük, egyenletesen beleöntjük a masszát, majd pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. (Én egész éjszakára a hűtőben hagytam.)

Amikor már teljesen megdermedt, a hűtőből kivesszük, és egy tálcára fordítjuk. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a fóliát, majd bevonjuk csokoládémázzal. A tejszínhez hozzáadjuk a vajat és forráspontig melegítjük, majd a tűzről levesszük, hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét, és addig keverjük, amíg teljesen felolvad, és éppen csak langyos nem lesz.

Ezután a hűtőből kivett, és a tálcára átfordított trüffelt bevonjuk a csokoládémázzal, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen rajta.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!