Elkészítés:
A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk (vagy villával alaposan összetörjük), hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel simára keverjük.
A csokoládéhoz hozzáadjuk a tejet, és gőzfürdő fölött kevergetve felolvasztjuk, majd levesszük, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és simára keverjük. Ezután a gesztenyés keverékhez csorgatjuk, majd robotgéppel simára keverjük.
A formát folpackkal kibéleljük, egyenletesen beleöntjük a masszát, majd pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. (Én egész éjszakára a hűtőben hagytam.)
Amikor már teljesen megdermedt, a hűtőből kivesszük, és egy tálcára fordítjuk. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a fóliát, majd bevonjuk csokoládémázzal. A tejszínhez hozzáadjuk a vajat és forráspontig melegítjük, majd a tűzről levesszük, hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét, és addig keverjük, amíg teljesen felolvad, és éppen csak langyos nem lesz.
Ezután a hűtőből kivett, és a tálcára átfordított trüffelt bevonjuk a csokoládémázzal, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen rajta.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Ünnepi ételek
,
Karácsonyi ételek
,
Húsvéti ételek
,
Vasárnapi ebédhez ajánljuk
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Csokis receptek
,
Sütemények