Gesztenyés töltelékű hókifli

Gesztenyés töltelékű hókifli

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg darált dió
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

A gesztenyés töltelékhez:

  • porcukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • rum

Elkészítés:

A lisztet tegyük 1 tálba, adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a diót. Ezután jó alaposan keverjük össze, majd tegyük hozzá a kissé felvert tojást és tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze.

A tésztát fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 30 percre pihentetni.

A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, majd ízlés szerint ízesítsük porcukorral és rummal, de vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen a töltelék.

A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd kb. 8 cm-es köröket szaggassunk belőle. Ezután mindegyik tésztára tegyünk 1 mokkáskanál tölteléket, majd szorosan tekerjük fel.

Végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a megtöltött kifliket, és tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve a forró kifliket vaníliás cukorral összekevert porcukorban alaposan hempergessük meg.

Neked ajánljuk