Gesztenyés tiramisu

Gesztenyés tiramisu
Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 40 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg porcukor
  • 4 dl tejszín
  • 4 dl kakaó
  • 0,5 dl rum
  • kakaópor
  • 40 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg porcukor
  • 4 dl tejszín
  • 4 dl kakaó
  • 0,5 dl rum
  • kakaópor

Elkészítés:

A rumot a kakaóhoz adjuk. A tejszínt a cukorral felverjük.

A gesztenyét krémesre keverjük a mascarponéval, majd óvatosan belekeverjük a tejszít.

A piskótákat gyorsan megforgatjuk a rumos kakaóban, majd egy réteget helyezzünk a tálba. Szétkenjük rajta a gesztenyés krémet, majd meghintjük kakaóporral. Ezt ismételjük meg kétszer, majd tegyük a hűtőbe, és hagyjuk állni kicsit.

Kicsit más, mint a megszokott ízű tiramisu, de nálunk nem mindenki szereti a kávéízt.