Hozzávalók:
  • 8 ek. porcukor
  • 4 ek. kakaópor
  • 8 tojás
  • 4 ek. liszt
  • sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • A tetejére:
  • 1 csomag tejszínhab pótló por
  • 1,5 dl tej
  • habfixáló
  • egy szelet csokoládé
  • 8 ek. porcukor
  • 4 ek. kakaópor
  • 8 tojás
  • 4 ek. liszt
  • sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag tejszínhab pótló por
  • habfixáló
  • egy szelet csokoládé

Gesztenyés sütemény

Elkészítési idő
4,0 7 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A 8 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd ezeket összekevejük. A tojások fehérjét habbá verjük, és hozzákeverjük a tésztához. Előmelegített sütőben fél óráig sütjük.

4 dl tejből pudingot főzünk. Amikor a puding már langyos, belekeverjük a vajat, és a gesztenyemasszát, természetesen géppel, mert kézi keverésnél csomós maradna.

A kihűlt tésztát hosszában ketté vágjuk, az alját megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét, és azt is megkenjük krémmel. A sütemény tetejére tejszínhab kerül, amit lehet tejszínből is készíteni, de egyszerűbb és gyorsabb, ha tejszínhab pótló port és 1,5 dl tejet géppel összekeverünk. Habfixálót teszünk bele, hogy ne essen össze. Rákenjük a süteményre, és egy kis csokoládét reszelünk rá. Fogyasztás előt 2-3 óráig hűtjük.