Gesztenyés puncsgolyó

Gesztenyés puncsgolyó

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a kekszes részhez:

  • 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
  • 10 dkg nyírfaporcukor
  • fél fiola puncs vagy meggy aroma
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • piros ételszínezék
  • kb. 1-1,5 dl rizstej

a töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza

a hempergetéshez:

  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A kiengedett gesztenyemasszából 25 darab golyót formázunk, majd a fagyasztóba tesszük.

A darált rizslisztes kekszet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a nyírfaporcukrot a lekvárt, az aromát, a színezéket és apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól formázható masszát kell kapnunk.

A kekszes részt is 25 darabba osztjuk, majd a tenyerünkben ellapogatjuk, és a fagyasztóból kivett gesztenyegolyókat becsomagoljuk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk és akár azonnal kínálhatjuk.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk