Gesztenyés puncsgolyó

Gesztenyés puncsgolyó
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kekszes részhez:
  • 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
  • 10 dkg nyírfaporcukor
  • fél fiola puncs vagy meggy aroma
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • piros ételszínezék
  • kb. 1-1,5 dl rizstej
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • a hempergetéshez:
  • kókuszreszelék
  • 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
  • 10 dkg nyírfaporcukor
  • fél fiola puncs vagy meggy aroma
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • piros ételszínezék
  • 1-1,5 dl rizstej
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A kiengedett gesztenyemasszából 25 darab golyót formázunk, majd a fagyasztóba tesszük.

A darált rizslisztes kekszet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a nyírfaporcukrot a lekvárt, az aromát, a színezéket és apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól formázható masszát kell kapnunk.

A kekszes részt is 25 darabba osztjuk, majd a tenyerünkben ellapogatjuk, és a fagyasztóból kivett gesztenyegolyókat becsomagoljuk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk és akár azonnal kínálhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti