Hozzávalók:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 ek. rum
  • 2 ek. baracklekvár
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 ek. rum
  • 2 ek. baracklekvár
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor

Gesztenyés muffin

Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A muffinformába kapszlikat teszek. Az étcsokoládét felolvasztom, robotgéppel összekeverem a gesztenyemasszával, a vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojássárgákkal.

A tojásfehérjét kis sóval kemény habbá verem. A lisztet elkeverem a sütőporral. A tojásfehérjehabot óvatosan a gesztenyés masszához keverem. Belekeverem a sütőporos lisztet és a kapszlikba adagolom.

180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöm. Tetszés szerint díszítem.