Gesztenyés mézes krémes

Gesztenyés mézes krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 púpos evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csapott mokkáskanál sütőpor
  • 2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
  • a krémhez:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg puha vaj vagy margarin
  • 5 cl rum vagy egy kevés rumaroma (ízlés szerint)
  • 1 kis zacskó habfixáló
  • 5 dl tejszín
  • a tetejére:
  • olvasztott csokoládé
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 púpos evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csapott mokkáskanál sütőpor
  • 2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg puha vaj vagy margarin
  • 5 cl rum vagy egy kevés rumaroma (ízlés szerint)
  • 1 kis zacskó habfixáló
  • 5 dl tejszín
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés:

A tésztához a lisztbe keverjük el a többi száraz alapanyagot. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és gőz felett simára keverjük, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a liszteset is. Jól összedolgozzuk.

A tésztát három felé osztjuk, és darabonként 3 lapot nyújtunk belőle, és külön kisütjük. A lapokat villával megszurkáljuk, mert másképp fel fog hólyagosodni.
180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsül. (Vigyázzunk, ne süssük túl a lapokat, mert könnyen kiszáradhat!)

A krémhez a pudingot a tejjel a szokásos módon megfőzzük, és kihűlni hagyjuk. Gépi habverővel a puha vajat kikeverjük a porcukorral. Először a kihűlt pudingot, majd folyamatosan adagolva a gesztenyemasszát is a vajas porcukorhoz keverjük. Ízlés szerint rumot is tehetünk bele.

A lehűtött folyékony tejszínt elkezdjük felverni, közben hozzáadjuk a habfixálót, kemény habbá verjük, és fakanállal óvatosan a gesztenyés krémhez keverjük.
Már csak annyi a dolgunk, hogy megtöltsük a lapokat, és a tetejét bevonjuk csokimázzal.

Hagyjuk állni legalább egy éjszakát, hogy jól megpuhuljon és másnap tudjuk szépen szelni.

Megjegyzés:

A receptet Mária Markos küldte be. Köszönjük!