Gesztenyés-meggyes torta sütés nélkül

Gesztenyés-meggyes torta sütés nélkül

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1 csomag győri édes zabfalatok keksz ledarálva
  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 1 teáskanál holland kakaópor

Az első krémhez:

  • 1 csomag fagyasztott gesztenyemassza
  • 1 csepp rumaroma
  • 1 csepp vaníliaaroma
  • 2 evőkanál tejszín

A második krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • vanília aroma
  • fehér csoki
  • mogyoró

A tetejére:

  • 1 csomag dr Oetker csokibevonó

Elkészítés:

Az alap hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és egy 18 cm-es csatos tortaforma aljába nyomkodjuk.

Az első krémhez lereszeljük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a tejszínt és az aromákat, jó krémes állagúra kikeverjük. Amikor már langyosra hált, ráhalmozzuk és elsimítjuk az alaptészta tetejére, majd magozott meggyekkel kirakjuk a tetejét. (A meggyeket célszerű jól lecsepegtetni, hogy ne áztassák el az alaptésztát és a gesztenyés krémet.)

A második krémhez a tejben sűrűre főzzük a vaníliás pudingot, kevés vanília aromával ízesítjük, és ha már langyosra hűlt, a meggy tetejére öntjük és simára igazítjuk.

Végül felolvasztjuk a csokibevonót, a puding tetejére öntünk, szép simára kenjük és fehér csoki forgácsokkal és durvára vágott mogyoróval díszítjük. A csatos formával együtt tegyük a hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen. Ezután a formát óvatosan leszedjük a tortáról. Szépen fognak látszani a rétegek.

A receptet Simone küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk