Gesztenyés-meggyes süti

Gesztenyés-meggyes süti
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • pici só
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis rumaroma
  • 5 evőkanál porcukor
  • Valamint:
  • meggydzsem
  • A csokimázhoz:
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 5 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • pici
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 30 dkg margarin
  • 1 kis rumaroma
  • 5 evőkanál porcukor
  • meggydzsem
  • 5 evőkanál holland kakaópor
  • 3 evőkanál víz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütök.
Előmelegített sütőben, 180 C fokon 12 perc alatt kisütöm.

Hagyom kihűlni, majd lehúzom róla a sütőpapírt, és a széleiből hosszában 3 vékony csíkot vágok le, a maradékot pedig félbevágom.

A krémhez a gesztenyemasszát a margarinnal, a porcukorral és a rumaromával kikeverem.

A kihűlt alsó lapra kanalazom a krém felét, majd a 2 vékony tésztacsíkot teszek rá, aminek a közepére végig kanalazom a meggydzsemet. Erre jön a harmadik vékony csík tészta, és ezt befedem a maradék krémmel. Végül rákerül a teteje, amit lenyomkodok, az oldalán is elsimítom a krémet.

A csokimázhoz valókat egy edényben felolvasztom, majd rácsurgatom a süti tetejére.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti