Gesztenyés-mascarponés torta

Gesztenyés-mascarponés torta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • fél narancs reszelt héja
  • 1 evőkanál méz
  • rum
  • 25 dkg babapiskóta

Elkészítés:

A gesztenyemasszát átnyomjuk.

Egy tányérba 2 dl vízhez rakjuk a mézet és a narancshéjat, majd mikróban kissé összeforraljuk. Ekkor rummal ízesítjük.

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a mascarponéval és 8 dkg gesztenyepürével, majd hozzádjuk a fehérjék felvert habját is.

Egy kisebb torta formát kirakunk függőlegesen babapiskótával úgy, hogy csak az egyik felét mártjuk meg a narancsos-rumos szirupban és az befelé néz. Az alját is kirakjuk teljesen megmártott babapiskótával, majd a krém egy részét rákenjük, megszórjuk a gesztenyepüré harmadával, majd ismét piskóta. Így rétegezzük, a legtetejére gesztenyepüré kerül.

Neked ajánljuk