Gesztenyés mandarinos tekercs

Gesztenyés mandarinos tekercs

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált cukormentes vagy sima keksz
  • porcukor vagy édesítő (ízlés szerint)
  • rum aroma
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • tej (annyi, hogy formázható masszát kapjunk)
  • *
  • a krémhez:
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 10 dkg mascarpone
  • porcukor vagy édesítő
  • rum aroma
  • *
  • mandarin
  • *
  • a tetejére:
  • olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:

A tészta hozzávalókból formázható tésztát gyúrunk, majd folpackban a hűtőbe tesszük.

A gesztenyét a cukorral, mascarponéval, rum aromával kikeverjük és a hűtőbe tesszük. A mandarinokat meghámozzuk és félretesszük.

A kekszet téglalap alakúra kinyújtjuk (két folpack között a legkönnyebb ezt megtenni). Lekenjük a krémmel és a végébe tesszük egymás után sorba a mandarinokat (amennyi fér – nekem hét darab volt). A folpack segítségével szépen szorosan feltekerjük majd a hűtőbe tesszük.

A lehűlt keksztekercs tetejét bevonjuk a tetejét az olvasztott csokoládéval, majd ismét a hűtőbe tesszük. Hagyjuk pár órát állni, majd recés, hideg vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Nagyon mutatós és nagyon finom édesség. Ráadásul nem olyan macerás, mint amilyennek tűnhet.

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek