Gesztenyés-mákos-diós sütemény

Gesztenyés-mákos-diós sütemény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A diós piskótához:

  • 4 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 4 dkg darált dió
  • 4 dkg liszt

A mákos piskótához:

  • 4 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 4 dkg darált mák
  • 4 dkg liszt

A gesztenyekrémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl habtejszín
  • porcukor
  • 1 csomag habfixáló

A tetejére:

  • 3 ek. málnalekvár
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom. A fehérjét csipet sóval habbá verem, hozzákeverem a porcukrot, a tojássárgákat, a darált diót és a lisztet. A mákos tésztát ugyanígy kikeverem.

Mindkét masszát előmelegített sütőben, kilisztezett kisebb tepsiben megsütöm.

A krémhez a lehűtött tejszínt habfixálóval és szükség szerint cukorral habbá verem, az áttört gesztenyemasszával összekeverem. A kihűlt mákos piskótára rásimítom a krémet, a diós lappal befedem.

A málnalekvárt egy lábosban felforrósítom, az összetört étcsokoládét beleolvasztom. A sütemény tetején elsimítom.

Neked ajánljuk