Gesztenyés krémszelet

Gesztenyés krémszelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 mk. sütőpor
  • 1 tk. vanília-aroma
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 ek. forró víz

A krémhez:

  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • porcukor
  • pár kanál savanykás lekvár

A tetejére:

  • 20 dkg rumos gesztenyemassza
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés:

A tésztához a porcukrot a tojásokkal jó habosra verem robotgéppel.Állandó kavargatás mellett vaníliaaromát belecsepegtetem és kanalanként a forró vizet, majd keverem tovább pár percen át.Sütőporos lisztet a masszához adom és a darált diót meg a mézeskalács fűszerkeveréket rászórom és összeforgatom.Tepsit sütőpapírral kibélelek és a masszát belesimítom.15 perc alatt közepes hőmérsékleten megsütöm és hagyom hűlni.

A mascarponét és cukrot, meg vaníliás cukrot simára keverek és ehhez habbá vert tejszínt forgatok.

A tésztát 2 lapra szelem, majd egyiket lekvárral kenem, rárakom a másik lapot, aminek a tetejére rákenem a krémet.Végül gesztenyemasszát reszelek rá és olvasztott csokit csorgatok rá.Hagyom kicsit állni és felszeletelem.

Neked ajánljuk