Gesztenyés-kókuszos tejbegríz torta

Gesztenyés-kókuszos tejbegríz torta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a kókuszos krémhez:

  • 1 l tej
  • 25 dkg búzadara
  • 15 dkg kristálycukor
  • pici só
  • 20 dkg vaj
  • 100 g kókuszreszelék
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • a vaníliás krémhez
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag vanília puding
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 7,5 dl tej

a tetejére:

  • 2 csomag fagyasztott gesztenyemassza,
  • 30 ml rum aroma
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • tetszés szerint étcsokoládé

Elkészítés:

A tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket és a búzadarával, cukorral, vaníliás cukorral pici sóval sűrű tejbegrízt főzünk belőle. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, belesimítjuk egy tortaformába, majd hagyjuk kihűlni.

A tojássárgájából, lisztből a két fajta cukorból és a pudingból sűrű krémet főzünk. A tojásfehérjét külön felverjük és még a meleg krémhez adjuk, majd rákenjük a kókuszos krém tetejére.

Miután kiolvadt a gesztenyemassza, hozzáadjuk a rum aromát és krumplinyomóval egyenletesen rányomjuk a kész tortára.

A habtejszínt a habfixálóval felverjük, és feldíszítjük a torta tetejét, majd rácsorgatjuk az olvasztott étcsokit.

A receptet Mészáros Erika küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk