Gesztenyés kocka

Gesztenyés kocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejszínhab

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat is (a fehérjét óvatosan, nagy mozdulatokkal forgatjuk a tojásos-lisztes tésztába).

Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.

A pudingot a vaníliás cukorral, tejjel megfőzzük, kihűtjük. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd a már kihűlt pudinghoz keverjük a gesztenyemasszával együtt, végül fellazítjuk a tejszínhabbal. Rá simítjuk a tésztára, hűtőbe tesszük, kockákra vágjuk, és mindegyik kocka tetejét tejszínhabbal, mazsolával díszítjük.

A receptet Tóth Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk