Gesztenyés kifli

Gesztenyés kifli
Elkészítési idő
4,0 12 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2,5 dkg porcukor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 db tojássárga
  • 0,5 dl tej
  • csipet só
  • A gesztenyés töltelékhez:
  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg piskóta morzsa
  • 0,5 dl rum
  • A patkók kenéséhez:
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárga
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2,5 dkg porcukor
  • 1 dkg élesztő
  • 3 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg piskóta morzsa
  • 0,5 dl rum

Elkészítés:

Összedolgozom a lisztet, margarint, élesztőt, tejet, porcukrot, tojássárgát, sót.

15 perc pihenő után kis gombócokat formázok belőle és letakarom, majd 10 perc múlva kiflivé formázom.

A töltelékhez az alapanyagokat összegyúrom, hasonló gombócokra szedem és szintén kiflivé hajtom, majd a tésztával sodrom.

Sütőlapra pakolom őket és a kenéshez elegyített tojásokkal lekenem.

180 fokon sütöm, aranybarnára.