Gesztenyés kekszes süti

Gesztenyés kekszes süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • a krémhez:
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 4 evőkanál lekvár/ dzsem (sárgabarack)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 50 dkg háztartási keksz
  • 3 dl tej
  • 15 ml rumaroma (2 teáskanálnyi)
  • Tetejére
  • 18 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 4 evőkanál lekvár/ dzsem (sárgabarack)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 50 dkg háztartási keksz
  • 3 dl tej
  • 15 ml rumaroma (2 teáskanálnyi)
  • Tetejére
  • 18 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra előelegítjük. Egy közepes tepsit (20×33 cm) sütőpapírral kibélelünk.

A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni. A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük. A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.

Az előmelegített sütőbe tesszük, és 15 perc alatt alsó-felső sütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük. A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet, és jól összeforgatjuk.

A kihűlt piskótalapot kettévágjuk. Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük. Rákenjük a krém felét.

A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk. Ezután rákenjük a krém másik felét, majd ráfektetjük a maradék piskótát.

Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a piskóta tetejére simítjuk.

Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni. Másnap egy forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhető.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!