Gesztenyés joghurttorta klementinnel

Gesztenyés joghurttorta klementinnel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • kb. 10 szelethez:
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál darált dió
  • 10 dkg étcsokoládé 
  • *
  • a gesztenyejoghurthoz:
  • 25 dkg fagyasztott gesztenyepüré
  • 2 tasak színtelen tortazselé 
  • 2-3 klementin vagy mandarin 
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • 2 evőkanál virágméz

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a diót, végül a fehérjehabbal lazítjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belesimítjuk a krémet, ráreszeljük vagy apróbb darabokban rátördeljük a csokoládét, és a sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A még nem teljesen megpuhult gesztenyepürét lereszeljük. A tortazselét fél deci forró vízben feloldjuk. A joghurthoz hozzáadjuk a folyékony virágmézet, a gesztenyepürét, a feloldott zselatint, összekeverjük és a fém tortagyűrűvel körbevett tortalapra öntjük, hűtőben dermeszteni kezdjük.

Mielőtt a hab teljesen megdermedne, a klementint meghámozzuk, cikkekre szedjük, kirakjuk vele a torta tetejét. Tálaláskor a fémgyűrű mellett a tortát, forró vízbe mártott késsel körbevágjuk, levesszük a peremet, és a tortát cikkekre vágjuk.



Fotó: RAS/Recepttár

Hasonló receptek