Gesztenyés habos kocka (liszt nélkül)

Gesztenyés habos kocka (liszt nélkül)
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tészta:
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál eritrit
  • 3 evőkanál kakaópor
  • a krémhez:
  • 1 csomag gesztenyepüré
  • 1 vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint eritrit
  • a tetejére:
  • 3 dl tejszín
  • ízlés szerint édesítő
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál eritrit
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag gesztenyepüré
  • 1 vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • eritrit
  • 3 dl tejszín
  • édesítő

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaóport és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.

Sütőpapíros tepsibe (20x30-as) simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre felfőzzük, majd kihűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a pépesre kevert gesztenyepürét hozzákeverjük, és a krémet a kihűlt piskótalapra kenjük.

A tejszínt a cukorral keményre verjük, és rásimítjuk a gesztenyekrémre.

Díszíthetjük csokidarabkákkal is

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Polgár Judit küldte be. Köszönjük!