Gesztenyés habcsók

Gesztenyés habcsók

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • kb. 8 darabhoz
  • 50 dkg cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Kevés vízzel (annyi vízzel, hogy ellepje) felfőzünk 35 dkg cukrot. Hólyagpróbáig főzzük. (Ez azt jelenti, hogy a víz szinte zselés állagú lesz, és ha hideg tányérra cseppentjük, megkocsonyásodik).

Előmelegítjük a sütőt 200C°-ra. A tojásfehérjét felverjük a maradék cukorral, majd fokozatosan hozzákeverjük a cukros levet is, közben keverjük. Beledolgozzuk a mandulaaromát és az ételfestéket.

Csillag alakú nyomózsákba tesszük a habot, és sütőpapírral bélelt tepsire karikákat nyomunk. Legyen közöttük kb. 7, 5 és 3 cm átmérőjű is. Betesszük a sütőbe és 15 perc alatt készre sütjük. Aki szereti a habcsókot, itt hagyja abba!

Aki szeretné feldobni a habcsókokat, az a gesztenyepürét krumplinyomón keresztül átnyomja. Három-három különböző méretű habcsókkarikát összeillesztünk, a karikák közé gesztenyét halmozunk. Alul legyen a nagyobb, majd a közepes, a tetején pedig a legkisebb karika. A csokoládét megolvasztjuk és a fenyőkre csorgatjuk.

Ha megmaradt a tojásfehérje, itt elhasználhatjuk!

Hasonló receptek