Gesztenyés-fügés csirkemell

Gesztenyés-fügés csirkemell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg aszalt füge
  • 20 dkg hámozott, főtt gesztenye
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 dl tejszín
  • 40 dkg gnocchi (készen kapható)
  • 5 dkg dió

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, megtöröljük és felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fügét és a gesztenyéket ketté vágjuk.

Lábasban, az olajon lassú tűzön a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, megsózzuk és jól átpirítjuk. Belekeverjük a fügét, a gesztenyét, felöntjük a tejszínnel és lefedve lassú tűzön 30 percig főzzük.

Levesszük a fedőt, sóval, borssal ízesítjük, ha szükséges, további 10 percig fedő nélkül főzzük.

Közben a gnocchit enyhén sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük. A diót összevagdaljuk, és serpenyőben enyhén megpirítjuk. A húst a gnocchival tálaljuk, megszórjuk a pirított dióval és frissen őrölt borssal.

Neked ajánljuk