Gesztenyés fatörzs glutén- és tejmentesen

Gesztenyés fatörzs glutén- és tejmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 db M-es tojás
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 4 evőkanál eritrit vagy cukor
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg Schlagfix mascarpone jellegű krém
  • 2 dl Schlagfix Vegan habkrém
  • 20-25 dkg GM gesztenyemassza
  • továbbá: áfonyalekvár
  • kókuszreszelék
  • 4 db M-es tojás
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 4 evőkanál eritrit vagy cukor
  • 25 dkg Schlagfix mascarpone jellegű krém
  • 2 dl Schlagfix Vegan habkrém
  • 20-25 dkg GM gesztenyemassza
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is beletéve, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt „gáz tepsibe” simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla és kihűtjük.

Elkészítjük a gesztenye krémet: ehhez a habkrémből robotgép segítségével kemény habot verünk. A mascarpone jellegű krémet és a kiolvadt gesztenyemasszát robotgéppel kihabosítjuk, majd óvatosan kézi habverővel a habot is hozzákeverjük.

A piskótát vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krém kb. 3/4-ét rákenjük, és óvatosan feltekerjük (segítségünkre lehet a piskóta alatt lévő konyharuha, vagy akár egy sütőpapír is). A maradék krémmel kívülről bevonjuk, és hűtőbe tesszük pár órára.

Ezt követően mindkét végét ferdén levágjuk, illetve az egyik végéből egy kisebb darabot szintén leszelünk és ezt a hosszabbik tekercs oldalához illesztjük.

A havas fatörzs kedvéért kókuszreszelékkel megszórjuk. (Én marcipán mikulással díszítettem.)

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük.