Gesztenyés fasírt baconban

Gesztenyés fasírt baconban

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 20 dkg aszalt vörös áfonya
  • 25 dkg natúr (cukrozatlan) gesztenyemassza
  • 1 evőkanál olaj
  • 12 szelet bacon
  • 20 dkg sült gesztenye

A tálaláshoz:

  • bagett
  • vörösáfonya-lekvár

Elkészítés:

A darált húst sóval és borssal fűszerezzük. A hagymát megtisztítjuk, a vörös áfonyával együtt apróra, a sült gesztenyét durvára vágjuk.

A hagymát a forró olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a húshoz a gesztenyemasszával és 2 marék apróra vágott vörös áfonyával együtt, majd jól összegyúrjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A baconszeleteket sütőpapírra fektetjük úgy, hogy éppen csak egymáshoz érjenek, majd egyenletesen elterítjük rajta a masszát. Megszórjuk a maradék áfonya és a sült gesztenye keverékével. A sütőpapír segítségével feltekerjük, körbecsomagoljuk feszesen, és a sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Tálaláskor kibontjuk a papírból, felszeleteljük, pirított bagettel és áfonyalekvárral kínáljuk.

Neked ajánljuk