Gesztenyés csúcs

Gesztenyés csúcs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • tej
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg darált keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg puha vaj
  • rum
  • 30 dkg darált keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • tej
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg puha vaj
  • rum

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejet teszünk bele, hogy a tészta összeálljon.

A töltelék hozzávalóit kikeverjük simára.

Vesszük a citromfacsarónkat, és porcukrozzuk a belsejét. Belenyomkodjuk a diós masszát úgy, hogy középen üreges legyen. Ebbe teszünk a gesztenyés töltelékből, és egy kevés dióssal lezárjuk.