Gesztenyés-csokoládé gúla

Gesztenyés-csokoládé gúla

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a gulához:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál rum

a tetejére:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

Egy lábasba tesszük a tejet, cukrot, kakaóport, margarint és addig melegítjük, amíg a margarin teljesen elolvad. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, apróra tördelt kekszet, gesztenyemasszát és összekeverjük.

Fóliával bélelt tálba öntjük, elsimítjuk és hűtőbe tesszük 2-3 órát állni. Dermedés után kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk róla a fóliát és leöntjük a csokoládéval.

Egy kisebb edénybe tesszük az olajat és vízgőz fölött felolvasztjuk benne a csokoládét, majd nyakon öntjük vele a gesztenyés gúlát.

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk