Gesztenyés-csokoládé gúla

Gesztenyés-csokoládé gúla
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a gulához:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál rum
  • a tetejére:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál rum
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

Egy lábasba tesszük a tejet, cukrot, kakaóport, margarint és addig melegítjük, amíg a margarin teljesen elolvad. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, apróra tördelt kekszet, gesztenyemasszát és összekeverjük.

Fóliával bélelt tálba öntjük, elsimítjuk és hűtőbe tesszük 2-3 órát állni. Dermedés után kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk róla a fóliát és leöntjük a csokoládéval.

Egy kisebb edénybe tesszük az olajat és vízgőz fölött felolvasztjuk benne a csokoládét, majd nyakon öntjük vele a gesztenyés gúlát.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!