Gesztenyés csirkemell

Gesztenyés csirkemell

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré
  • 4 nagy csirkemellfilé
  • 2 kiskanál margarin
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 1/2 dl tejszín
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A gesztenyemasszát kiengedjük, majd villával jól szétnyomkodjuk. A húst megmossuk, vékonyra kiveregetjük.

A darált húshoz keverjük a tojást, a tejszínt, megsózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk az előkészített gesztenyemasszát.

A hússzeletekre elosztjuk a tölteléket, összegöngyöljük, fogvájóval megtűzzük, és sóval, borssal bedörzsöljük.

Serpenyőben a tekercsek minden oldalát szép pirosra sütjük.

Tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sütésből visszamaradt zsiradékkal, kevés vizet is öntünk alá, és alufóliával lazán letakarva a sütőben puhára pároljuk (25-30 perc).

Neked ajánljuk