Gesztenyés bejgli

Gesztenyés bejgli

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás + 1 a kenéshez
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 teáskanál szárított élesztő
  • 16 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 80 dkg gesztenye
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5-10 dkg fagyasztott áfonya

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben, majd hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, sót, a 2 tojást és az olvasztott vajat. Fényesre dagasztjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

A töltelékhez a gesztenyéket hideg vízben feltesszük főni, majd forrás után további fél óráig főzzük. A gesztenyéket villával vagy robotgéppel összetörjük, majd cukorral ízesítjük. Olvasztott vajat keverünk hozzá.

Ha a töltelék kihűlt, akkor az ujjnyi vastagra kinyújtott tésztára kenjük. Feltekerjük, több helyen villával megszurkáljuk, és megkenjük tojással.

Előmelegített sütőben 45 percig aranybarnára sütjük.

Neked ajánljuk