Gesztenyés babapiskótás süti

Gesztenyés babapiskótás süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

az alaphoz:

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • 15 dkg porcukor
  • kb. 1 dl tej

a krémhez:

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

az áztatáshoz:

  • 1 dl tej
  • rumaroma
  • 20 dkg babapiskóta (1,5 csomag)
  • 2 dl Hulala

Elkészítés:

Az alaphoz valókat jól összegyúrjuk és egy 30x20 cm-es tepsibe vagy tálcára egyenletesen szétnyomkodjuk. Előtte kicsit megszórjuk a tepsi alját darált keksszel.

A krémhez a pudingport a tejben a porcukorral megfőzzük, majd ha kihűlt hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint.

A krém felét a kekszes rétegre kenjük, erre jön a rumos tejben megforgatott babapiskóta, majd a krém másik fele. Végül rákenjük a keményre felvert tejszínhabot.

A receptet Cseh Borbála küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk