Gesztenyés babapiskótás süti

Gesztenyés babapiskótás süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az alaphoz:
  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • 15 dkg porcukor
  • kb. 1 dl tej
  • a krémhez:
  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • az áztatáshoz:
  • 1 dl tej
  • rumaroma
  • 20 dkg babapiskóta (1,5 csomag)
  • 2 dl Hulala
  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • rum vagy rumaroma
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • rumaroma
  • 20 dkg babapiskóta
  • 2 dl Hulala

Elkészítés:

Az alaphoz valókat jól összegyúrjuk és egy 30x20 cm-es tepsibe vagy tálcára egyenletesen szétnyomkodjuk. Előtte kicsit megszórjuk a tepsi alját darált keksszel.

A krémhez a pudingport a tejben a porcukorral megfőzzük, majd ha kihűlt hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint.

A krém felét a kekszes rétegre kenjük, erre jön a rumos tejben megforgatott babapiskóta, majd a krém másik fele. Végül rákenjük a keményre felvert tejszínhabot.

Megjegyzés:

A receptet Cseh Borbála küldte be. Köszönjük!