Gesztenyés-aszalt gyümölcsös táska

Gesztenyés-aszalt gyümölcsös táska

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • Hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 db
  • tojássárgája
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 0,5 dl rum
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

A tésztához összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, sót és a tojássárgáját. Összegyúrjuk tésztának, majd letakarva, 30 percen át pihentetjük hűtőben.

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, kis lábasba tesszük, ráöntjük a vizet és a rumot. Kis lángon 3-4 perc alatt összefőzzük, majd félretesszük kihűlni.

Amikor kihűlt, elkeverjük a gesztenye-masszával. A tésztát lisztezett deszkára tesszük és vékonyra kinyújtjuk majd 6 cm-es kiszúróval korongokat szaggatunk belőle. A visszamaradt tésztát újra összegyúrjuk, ismét kinyújtjuk és szaggatjuk.

A korongok felén kiskanállal elosztjuk a tölteléket, majd betakarjuk a megmaradt tésztalappokkal. A széleket két ujjunkkal lenyomva összecsippentjük. A kapott táskákat papírozott sütőlapra tesszük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 12 percen át sütjük. A sütőből kivéve hűtjük. Tálaláskor tehetünk rá aszalt gyümölcsöt, porcukrot.

Neked ajánljuk