Gesztenyés almatorta

Gesztenyés almatorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelethez: 
  • a morzsához:
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 4 dkg őrölt mandula
  • *
  • a tortához:
  • 5 db alma
  • 1 ek citromlé
  • 10 dkg puha vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 20 dkg őrölt mandula



Elkészítés:

A morzsa hozzávalóit ujjunkkal összemorzsoljuk és félretesszük. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a gömbölyű oldalukat bevagdossuk. Meglocsoljuk a citromlével.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Beledolgozzuk a gesztenyemasszát, simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a mandulával, és a gesztenyés masszához dolgozzuk.

Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű tortaformát, belekanalazzuk a gesztenyés masszát. Az almákat körben belenyomkodjuk (gömbölyű oldalukkal felfelé). Megszórjuk a morzsával, és kb. 55 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána

Fotó: RAS/Recepttár

Hasonló receptek