Gesztenyés-almás zsömle

Gesztenyés-almás zsömle

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • kb. 10 darabhoz:
  • a tésztához:
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 6 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • *
  • a töltelékhez:
  • 2 alma
  • 5 dkg barna cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 2 csipet fahéj
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

A tejet langyosra melegítjük és az élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk benne. A vajat felkockázzuk. A lisztet a maradék cukorral, 1 mk. sóval, a tojásokkal és a vajjal tálba tesszük. Hozzáöntjük az élesztős tejet, és robotgéppel 5-10 percig dagasztjuk. Lefedve hagyjuk kelni 2 órán át.

Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A cukorral és a mazsolával egy lábosban roppanósan puhára pároljuk, a fahéjjal ízesítjük. Összekeverjük a gesztenyemasszával.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát kinyújtjuk, kb. 10 darab, 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepükbe kb. 2 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, majd összecsomagoljuk. Gombóccá formázzuk, megfordítjuk a “bucikat”, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük az illesztéssel lefelé. Tojással megkenjük, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk.

Fotó: Recepttár.hu

Neked ajánljuk