Gesztenyepürés habcsókrolád

Gesztenyepürés habcsókrolád
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a habcsók alaphoz:
  • 6 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • a töltelékhez:
  • 250 g gesztenyemassza
  • ízlés szerint rum
  • 2 dl habtejszín
  • a díszítéshez:
  • 4 kis kocka csoki (10 dkg-os tábla csokiból)
  • 1 teáskanál étolaj
  • 6 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 250 g gesztenyemassza
  • rum
  • 2 dl habtejszín
  • 4 kis kocka csoki (10 dkg-os tábla csokiból)
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítés:

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb. 42 x38 cm-es tepsit. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is.

A habot a tepsibe simítjuk, megpróbáljuk egyenletesen eloszlatni. 170 fokos sütőben kb. 20 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük, majd a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Kikészítünk egy nagyobb tiszta konyharuhát, amire a habcsók alap ráfér, megszórjuk porcukorral, és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.

A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük, és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsóklapra, ügyelve arra, hogy mindenhova egyformán jusson.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a habcsók közepére halmozzuk, és óvatosan feltekerjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és a roládot lespricceljük vele. Amikor a csokoládé megszilárdul, ezután szeletelhetjük.

Csodálatos ízű sütemény a végeredmény

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!