Gesztenyepüré torta gluténmentesen

Gesztenyepüré torta gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 db tojás
  • 1 csipet só
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 tasak sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 400 g gesztenyepüré (mélyhűtött)
  • 2 evőkanál rum
  • 3 tojássárgája
  • 80 g kristálycukor
  • 2,5 dl tejszín (Meggle)
  • a díszítéshez:
  • 2 dl tejszín (Meggle)
  • 50 g gesztenyepüré
  • 15 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • Kekszek, csokoládé darabkák
  • 5 dkg gesztenye massza
  • 8 db tojás
  • 1 csipet
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 tasak sütőpor
  • 400 g gesztenyepüré (mélyhűtött)
  • 2 evőkanál rum
  • 3 db tojássárgája
  • 80 g kristálycukor
  • 2,5 dl tejszín (Meggle)
  • 2 dl tejszín (Meggle)
  • 50 g gesztenyepüré
  • 15 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • Kekszek
  • 5 dkg gesztenye massza
  • csokoládé darabkák

Elkészítés:

Megsütjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd belekeverjük a kristálycukrot és tovább keverjük vele. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, és megint tovább verjük. Legvégül, kanalanként beletesszük a sütőporral és kakaóporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk.

Sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, és 175-180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt, készre sütjük.

A töltelékhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyepürét összedolgozzuk a rummal. A tojássárgákat és a kristálycukrot meleg vízfürdőbe állított habüstben sűrű krémmé keverjük, aztán kivesszük a vízből, és kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémmel.

A tortát 3 lapra vágjuk. Az alsót tálcára helyezzük, majd megkenjük a krém egyharmadával, ismét tortalap következik, és egyharmad rész krém, végül a harmadik tortalap, és a maradék krém. A díszítéshez kemény habbá verjük a tejszínt és vékonyan megkenjük vele a torta oldalát. A tetejét olvasztott csokoládéval leöntjük, majd kicsit hűtőbe tesszük.

Ha megdermedt a csokoládé a tetején, az oldalát és a szélét tejszínnel kidíszítjük, a közepét pedig a kekszekkel, csokoládé darabkákkal „vidámítjuk”.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!