Gesztenyepüré torta (Gluténmentes)

Gesztenyepüré torta (Gluténmentes)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 db M-es tojás
  • 1 csipet só
  • 16 dkg kristálycukor
  • 20 dkg rizsliszt (GM)
  • 2 csipet szódabikarbóna
  • a töltelékhez:
  • 400 g gesztenyepüré (mélyhűtött)
  • 1 teáskanál rum
  • 3 tojássárgája
  • 80 g kristálycukor
  • 2,5 dl tejszín (Meggle)
  • a díszítéshez:
  • 1,5 dl tejszín (Meggle)
  • zöld élelmiszerszínezék
  • 1 teáskanál holland kakaópor
  • a levelek formázásához:
  • Smartflex massza
  • a vajkrémhez (burkoláshoz):
  • 20 dkg teavaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál Holland kakaópor
  • a kókuszgolyó masszához (ebből készültek a sünik és a gesztenyék):
  • 25 dkg GM darált keksz
  • 8 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • kb. 1,5-2 dl tej
  • rum vagy rumaroma
  • 2 evőkanál lekvár (meggy)
  • (a tortaforma 24 cm-es)
  • 8 db M-es tojás
  • 1 csipet
  • 16 dkg kristálycukor
  • 20 dkg rizsliszt (GM)
  • 2 csipet szódabikarbóna
  • 400 g gesztenyepüré (mélyhűtött)
  • 1 teáskanál rum
  • 3 db tojássárgája
  • 80 g kristálycukor
  • 2,5 dl tejszín (Meggle)
  • 1,5 dl tejszín (Meggle)
  • zöld élelmiszerszínezék
  • 1 teáskanál holland kakaópor
  • Smartflex massza
  • 20 dkg teavaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál Holland kakaópor
  • 25 dkg GM darált keksz
  • 8 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1,-5-2 dl tej
  • rum vagy rumaroma
  • 2 evőkanál lekvár (meggy)

Elkészítés:

Minden ehető rajta, a faleveleket fondant masszából, a süniket és gesztenyéket, kókuszgolyó masszából készítettem, inkább picit ragadjon, mert ha kevés benne a tej, akkor reped. Formázzuk meg a süniket, és a kis gesztenyéket, majd tegyük hűtőbe.

A Smartflexx masszát kinyújtottam, majd tetszőleges leveleket vágtam ki belőle.

A piskótához a lisztet átszitáljuk, amibe 2 csipetnyi szódabikarbónát adtunk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgát habosra keverjük a cukorral. Akkor jó, ha a cukor feloldódik, és a krém kifehéredik. Az átszitált lisztet fokozatosan a tojáskrémbe keverjük.

A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatos mozdulatokkal, több adagban a krémhez keverjük. Egy 24 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a piskótatésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverés) 35 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyepürét összedolgozzuk 2 evőkanál rummal. A tojássárgákat és a kristálycukrot, meleg vízfürdőbe állított habüstben sűrű krémmé keverjük, majd levesszük a vízből, és kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémmel.

A piskótát 3 lapra vágjuk, majd megtöltjük a gesztenye krémmel. 1 órára hűtőbe tesszük, majd körbekenjük a vajkrémmel, amit már előzőleg habosra kevertünk.

Végül, az előre elkészített elemekkel feldíszítjük a tortát.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!