Gesztenyepüré sütemény

Gesztenyepüré sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a sárga piskótához:
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál meleg víz
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • a kakaós piskótához:
  • 2× 2 tojás
  • 4 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 2, 5 dkg kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 teáskanál étolaj
  • 1 evőkanál meleg víz
  • a lapok lekenéséhez:
  • 1 dl rumos tej
  • a krémhez:
  • 50 dkg gesztenye massza
  • 8 dl tejszínhab
  • a tetejére:
  • 4 dkg olvasztott csokoládé
  • az oldalára:
  • 2 teáskanál csokoládé lapocska
  • (a tepsi 23×34 cm-es)
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál meleg víz
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 teáskanál étolaj
  • 2 evőkanál meleg víz
  • 1 dl rumos tej
  • 50 dkg gesztenye massza
  • 8 dl tejszínhab
  • 4 dkg olvasztott csokoládé
  • 2 teáskanál csokoládé lapocska

Elkészítés:

A sárga piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat és a vizet. A sütőport a lisztbe keverjük, majd egy fakanállal óvatosan a tojásos-cukros keverékbe forgatjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

A kakaós piskóta készítése ugyanaz, mint a sárga piskótáé. Két vékony lapot sütünk belőle.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd 3 részre osztjuk.

A kihűlt piskótákat betöltjük: alulra kerül az egyik kakaós lap, erre a tejszín egyharmada, erre a lereszelt gesztenye harmada, majd egy sárga lap következik, tejszín, rá a gesztenye, végül a másik kakaós piskóta. A maradék tejszínnel a torta tetejét és oldalát is bevonjuk, majd megszórjuk a gesztenye reszelékkel. Végül olvasztott csokoládéval spricceljük meg.
(Én az oldalára csoki lapocskákat szórtam.)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!