Gesztenyepudingos habos kocka liszt nélkül

Gesztenyepudingos habos kocka liszt nélkül
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 tojás
  • 2 dkg eritrit
  • 5 dkg holland kakaó
  • a töltelékhez:
  • 1 csomag gesztenyepuding
  • 5 dl kókusztej
  • 2 dkg kókuszzsír
  • ízlés szerint édesítő
  • a tetejére:
  • 2 dl kókusztejszín
  • édesítő
  • 6 db tojás
  • 2 dkg eritrit
  • 5 dkg holland kakaó
  • 1 csomag gesztenyepuding
  • 5 dl kókusztej
  • 2 dkg kókuszzsír
  • édesítő
  • 2 dl kókusztejszín
  • édesítő

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval felverjük. A tojássárgákat habosra keverjük az eritrittel, majd belekeverjük a kakaóport, és óvatosan a tojásfehérjét is.

Sütőpapíros tepsibe (30x20-as) simítjuk, 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (Tűpróba!)

Közben a pudingot a tasakon lévő előírásnak megfelelően elkészítjük azzal a különbséggel, hogy kókusztejet és édesítőt használunk! Amikor besűrűsödött, beletesszük a kókuszzsírt, és simára kavarjuk.

Amikor a tészta és a puding is kihűlt, hozzáfogunk az összeállításhoz: a tésztát két lapba vágjuk, az alsó lapra kenjük a puding felét, rátesszük a másik lapot, és a maradék krémet rákenjük. A felvert, édesített kókuszhabot a tetejére kenjük, és hűtőbe tesszük.

Hűtés után szeletelhető.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!