Gesztenyekrémleves

Gesztenyekrémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 szikkadt zsemle
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 szál zellerlevél
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 40 dkg tisztított gesztenye
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

A zsemlét kockára vágjuk, a fele vajban megpirítjuk és félretesszük.

Az ételízesítővel felforralunk 1 liter vizet, hozzáadjuk a zellerlevelet. a gesztenyét és a cukrot, lassú tűzön puhára főzzük. Összeturmixoljuk vagy áttörjük.

Serpenyőben a maradék vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, világos rántást készítünk, felöntjük a hideg tejjel, simára keverjük, és berántjuk a levest. Ismét felforraljuk. A tejszínt kikeverjük a tojássárgájával, és a forró levesbe keverjük, de már nem forraljuk tovább. A pirított zsemlekockával tálaljuk.

Friss és fagyasztott gesztenyéből egyaránt elkészíthető.

Neked ajánljuk