Gesztenyekrémleves házilag

Gesztenyekrémleves házilag

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg édes gesztenyepüré
  • 10 dkg mazsola
  • 3 ek. cukor
  • 8 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 dl rum
  • méz

Elkészítés:

Rumba áztatom a mazsolát. A gesztenyepürét összetöröm villával. Kiveszek egy merőkanálnyi tejet, és a pudingport meg a cukrot kikeverem benne simára. Felforralom a megmaradt tejet, és állandó kavargatás mellett beleöntöm a pudingos tejet, majd a gesztenyepürét hozzáadom, és főzöm 1-2 percen át. Leveszem a tűzről, ízesítem vaníliás cukorral, és botmixerrel felhabosítom. Hozzákeverem a rumos mazsolát, és hidegen vagy akár melegen tálalom.

Neked ajánljuk