Gesztenyekrémleves

Gesztenyekrémleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 sárgarépa szeletelve
  • 1 zeller zöldje aprítva
  • 1 kisebb póréhagyma hosszában feldarabolva és szeletelve
  • 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 1200 ml csirke alaplé
  • 400 g pörkölt gesztenye
  • 150 ml tejföl
  • 150 ml főzőtejszín
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 sárgarépa szeletelve
  • 1 db zeller zöldje
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1200 ml csirke alaplé
  • 400 g pörkölt gesztenye
  • 150 ml tejföl
  • 150 ml főzőtejszín
  • bors

Elkészítés:

Ezt a levest elég gyakran készítjük el karácsonyra is, de akkor is nagyon jól esik, ha egyszerűen csak egy melengető ételre vágyunk.

Egy fazékban felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a sárgarépát, a zeller zöldjét és a hagymákat. Sóval és borssal ízesítjük, jól átkeverjük. Alacsony lángon főzzük, amíg a répa megpuhul és a hagyma megpirul, majd hozzáadjuk a gesztenyét, végezetül pedig felöntjük az alaplével.

A fazék egy részét fedővel befedjük és hagyjuk, hogy a hozzávalók megpuhuljanak (kb. 30 perc). Ezt követően egy kézi mixer segítségével krémes állagúra turmixoljuk a levest.

A tejfölt és a főzőtejszínt kikeverjük, majd apránként hozzákeverünk egy két kanállal a levesből. Az így kapott habarást folyamatos keverés mellett lassan a leveshez öntjük és alaposan összekeverjük. Fedő alatt hagyjuk, hogy újra felforrjon, majd tálaljuk. A tetejét főzőtejszínes tejfölös keverékkel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!